Geplaatst januari 11, 2022

Rutger Groot Wassink trapt gemeenteverkiezingen af met een broodje lulkoek

Rutger Groot Wassink kletst wat weg bij debat gemeente verkiezingen Amsterdam 2022.

Op het met belastinggeld gesubsidieerde TV kanaal Salto 1 vanuit Pakhuis De Zwijger in Amsterdam gaf voorzitter van Groenlinks in Amsterdam Rutger Groot Wassink aan welke 3 punten hij wil aanpakken. In het kort was dat armoede en of wonen een recht of investering is, klimaatverandering en hoe je de diverse stad bij elkaar houdt door samen te leven in de stad.

Het klimaat is inderdaad enorm veranderd in Amsterdam. En niet ten goede. De criminaliteit is stuitend, de armoede wordt veelal bestreden doordat veel jongeren kiezen voor drugshandel, travestieten worden uit taxi's geweerd en de Gay capital of the world is iets uit een ver verleden. En dat komt niet omdat gays nu zijn omgekapt tot een unie van alfabet mensen waar iedereen bijhoort behalve hetero's. Lijkt het soms wel. 

Mogelijk bedoelde Groot Waszink werkelijk de afbrokkelende noordpoolijsschotsen en de (meest aangestoken) bosbranden in Australië die hij vanuit Amsterdam wil bestrijden.  Het zou best treurig zijn als dit soort grootheidswaanzin op gemeenteniveau geleefd zou worden. Dus we hopen maar dat hij werkelijk het enorm veranderde klimaat in de stad, waarin een Johny Jordaan nooit zou gedijen, wil aanpakken. 

Rutger gaf later aan dat ongedocumenteerden zijn zorg zijn, zoals een soort Dreamers in de USA, die hij wil beschermen. Illegaliteit strafbaar stellen is iets waar hij zich het meest zorgen om maakt. Daarom wil hij hen perspectief bieden. Een volgende stap zou kunnen zijn om net als in veel democratische staten in de VS ongedocumenteerden stemrecht te geven. Het zou een mooie pool zijn voor zijn partij, met de inschatting dat er meer ongedocumenteerden dan MKB'ers zijn ondertussen in onze hoofdstad. Een pleidooi voor een normale migratie naar Nederland gebaseerd op wat Amsterdam nodig heeft, stelt Rutger niet voor, maar D66 zag dat meer zitten in de uitzending.

Het meest stuitende is dat Rutger persoonlijk verantwoordelijk is voor het wegmoffelen en maandenlang weghouden van een rapport waarin staat dat de discriminatie van en het geweld tegen alfabetmensen, gays, trans en wat al niet, vooral wordt gepleegd door moslim jongeren. Dat islam en verlichting niet bij elkaar passen in beginsel, maar dat het wel mogelijk is dat een moslim blijkt te behoren tot de alfabetmensen, begrijpt hij niet. Zijn handelen uit het afgelopen jaar, en het bewust manipuleren van waarheden en het zelfs doodzwijgen maakt de stad Amsterdam kapot. En wie het meest lijdt hieronder is de moslim jongere die gay, trans of wat dan ook kan zijn. Juist door het gedrag van Rutger wordt het klimaat in de stad verwoest. En niet in de laatste plaats van de mensen die hij zegt te willen helpen. Geloof me, als gay kan je heel goed leven in armoede, als je maar liefde kan ervaren en je je niet hoeft te verhullen of anders voor hoeft te doen dan je bent. Dat is echte armoede.


REACTIES

Er zijn nog geen reacties

Je moet Inloggen om te reageren