Geplaatst december 15, 2021

Joe Biden en Californië starten met verwijderen van "racistische" snelwegen.

In de Verenigde Staten is men al zo ver dat men overtuigd is dat sommige snelwegen gebouwd werden om minderheden te kwetsen. Dankzij het nieuwe Biden regime die net als de Californische wetgevers een wet wensen die de uitbreiding van snelwegen in bepaalde gebieden van de staat moet voorkomen.

In de Verenigde Staten is men al zo ver dat men overtuigd is dat sommige snelwegen gebouwd werden om minderheden te kwetsen. Dankzij het nieuwe Biden regime die net als de Californische wetgevers een wet wensen die de uitbreiding van snelwegen in bepaalde gebieden van de staat moet voorkomen.

Een onderdeel in Joe Biden's "Build Back Better" Act heet "Reconnecting Communities" (gemeenschappen opnieuw verbinden), wat een plan is van $1 miljard. Liam Dillon, een journalist bij de Los Angeles Times die onderzocht of mensen moesten verhuizen waar men wegen wilde bouwen, schreef in een met belastinggeld betaald interview bij de NPR:

"De bedoeling is om mogelijk zelfs snelwegen te vernietigen, wat een soort aanpak is van de schade die is aangericht door racistische plannen en besluiten door waar snelwegen werden gepland in het verleden en dan opnieuw verbinden, volgens het programma. Maar deze $1 miljard is een druppel in vergelijking met mogelijk honderden miljarden dollars die zonder voorbehoud door verkeersdepartementen van staten ingezet kunnen worden om snelwegen verder uit te breiden en daardoor, in veel gevallen, nog meer families zullen dwingen te verhuizen."

“Dat is erg verontrustend,” vertelde verkeersminister Pete Buttigieg toen hij gevraagd werd naar het LA Times artikel. “Dit is iets waar we rekening mee moeten houden zodat dit geld altijd het goede aanricht, niet het kwade, dat ze verbinden en niet verscheuren.” “We moeten garanties geen dat elke cent van ons VS budget daar hieraan besteed wordt billijk is en inclusief wordt ingezet," meende Buttigieg over de BBB plannen. Nu wil een wetgever van de staat uit Los Angeles wetgeving introduceren om snelweg uitbreidingen te blokkeren in gemeenschappen in Californië die achtergesteld zijn. De Los Angeles Times schreef over de voorgestelde wet:

Cristina Garcia (Democraat-Bell Gardens) vertelde dat haar wetsvoorstel het de staat zou verbieden om toestemming of gelden te verstrekken aan snelweg projecten in gebieden met hoge vervuilingsniveaus en armoede en waar inwoners negatieve gezondheidsimpact gehad hebben door naast snelwegen gewoond te hebben. Ze verklaarde dat leiders de significante bewijzen moeten meewegen van raciale en gezondheid ongelijkheden door snelweg aanleg en ook onderzoek dat aantoont dat snelwegverbredingen zelden fileproblemen oplost omdat ze juist meer autobewegingen opleveren. Garcia baseerde haar wet op een Times onderzoek dat de effecten van snelweg aanleg over de afgelopen 30 jaar. Dat onderzoek geeft aan dat in die periode meer dan 200.000 mensen in de hele VS moesten verhuizen vanwege snelwegen en dat enkele van de grootste snelweg uitbreidingen geleid hebben tot disproportioneel veel verhuizingen in zwarte en latino buurten.

“Als we de data hebben en het onderzoek en we negeren de resultaten, dan wordt het crimineel als je in een machtspositie bent," stelde Garcia. De LA Times vermeldde ook dat Democraat Sydney Kamlager een wet overweegt om geld vrij te maken in het staatsbudget om mensen die verhuisden wegens snelweg uitbreiding en verdeeld raakten in buurten door boom aanplantingen en verfraaïng van viaducten te compenseren.


REACTIES

Er zijn nog geen reacties

Je moet Inloggen om te reageren