Geplaatst mei 27, 2021

Britse BLM activiste in hoofd geschoten door voorbijgangers schietpartij. Zwarte dag.

Vanavond is bekend gemaakt door de Britse politie dat men beter stopt met speculeren over witte mensen die een BLM activiste door haar hoofd zouden hebben geschoten.

Afgelopen week was het groot in het nieuws dat een vooraanstaande Britse BLM activiste, Sasha Johnson, en moeder van drie kinderen was neergeschoten. In haar hoofd.

Een Brits parlementslid tweette weldra dat zij naar meerdere bedreigingen was neergeschoten. Daarbij werd ge-gaslicht dat het een blanke racist was die haar had neergeschoten omdat zij een BLM activiste was. 

Ook het NOS journaal bracht dit nieuws volop. Tegen hetzelfde narratief werd een beetje aangeschuurd. Het was immers door parlementslid getwitterd. En twitter, dat is de waarheid, in de hedendaagse journalistiek. Daar is geen onderzoek voor nodig.

Met dezelfde gretigheid waarmee een Belgische soldaat met naam, toenaam, foto, vrouw, geschiedenis etcetera getoond wordt op het journaal in de kranten in ons land, worden dit soort berichten klakkeloos  op de staats televisie verkondigd. De misdaad van de Vlaamse soldaat is dat hij met een smoes wapens heeft meegesmokkeld vanaf de kazerne en hij heeft een hekel aan de corona pandemie managers in het Belgenland. In Nederland worden in dezelfde week mensen neergestoken door een verwarde man, en agenten bijkans door rovende criminelen met automatische wapens omver geknald in de landerijen rondom Amsterdam. En naar de namen, foto's en persoonlijke geschiedenissen van deze daders blijft het gissen. 

blm activiste

Vanavond is bekend gemaakt door de Britse politie dat men beter stopt met speculeren over witte mensen die een BLM activiste door haar hoofd zouden hebben geschoten. De BLM activiste en moeder was op een nachtelijk feest in deze lockdown tijden en werd door "toevallige" zwarte passanten per ongeluk getroffen door kogels. Het heeft meer met rivaliserende bendes te maken, wat vaker in moderne westerse samenlevingen voor schijnt te komen. We kennen het ook in Amsterdam, Brussel, Parijs, Stockholm en zeker ook in Londen. Soms wordt er gestoken, soms wordt er geschoten. 

Of de wapens van deze bendes van een kazerne gestolen zijn, of dat ze op de zwarte markt gekocht zijn, dat weten we niet. Of deze bendes achter de Britse coronamaatregelen managers staan of dat ze er juist tegen zijn, weten we ook niet. Het blijkt vooralsnog weinig te maken te hebben met BLM anti sympathie. Benieuwd of dit gaslichtje door het NOS  journaal nog gedoofd gaat worden, of dat ze het waakvlammetje nog lekker voort laten woekeren. 

 


REACTIES

Er zijn nog geen reacties

Je moet Inloggen om te reageren

Gerelateerd nieuws

Minuut voor minuut wat er gebeurde bij schietpartij school Texas UvaldeUITGELICHT

Minuut voor minuut wat er gebeurde bij schietpartij school Texas Uvalde

juni 01, 2022

Wat er gebeurde in Texas vorige week waar zoveel kinderen en leraren werden neergeschoten door een jongeman, w…

Lees meer