Geplaatst januari 10, 2022

Alleen nog maar zitten met masker op in een restaurant. Aldus het ongekozen OMT op 10 januari 2022.

De bordesfoto is gemaakt, 's werelds allereerste cyberinzwering van een minister is geschied, Rutte 4 heeft het toneelstukje afgerond bij de Koning. De cyberinzwering was bovendien door een minister van vrouwelijk geslacht, dus veel diverser gaat het niet worden.
De bordesfoto is gemaakt, 's werelds allereerste cyberinzwering van een minister is geschied, Rutte 4 heeft het toneelstukje afgerond bij de Koning. De cyberinzwering was bovendien door een minister van vrouwelijk geslacht, dus veel diverser gaat het niet worden. Het was mogelijk ook de laatste keer dat we de ministers en staatssecretarissen zonder mondkapje konden zien, want het OMT had ook weer iets te melden. De leden van het OMT zijn niet gekozen door het volk, maar bepalen wel enorm veel. Tot heden bepaalden zij of uw bedrijf open of dicht was, of u begraven mocht worden met of zonder toeschouwers en koffie, en of u bij oma op bezocht mocht. Ook bepaalden zij met hoeveel mensen u mocht gourmetten de afgelopen kerst. Zij mogen niet bepalen of u gewoon belasting moet doorbetalen, of dat na sluiting van uw restaurant de arbeidscontracten automatisch niet meer gelden. Die besluiten liggen dan weer bij de missionaire of demissionaire kabinetten. Zo komt u als burger en ondernemer steeds verder in de knel waarbij de plichten en lasten almaar zwaarder worden, en de lusten met een vergrootglas gezocht moeten worden.
 
Toch is het feest mensen, want met nieuw elan en grotendeels dezelfde elan-loze hoofden, gaat regering Rutte 4 verder met van Nederland eigenlijk een van de meest onvrije staten ter wereld maken. Waarom? Vraag dat maar eens aan de Antwerpse winkeliers die graag stemrecht zouden hebben in Nederland, ze zouden spontaan zorgen voor een Rutte 5, 6 en 7. Het enige probleem is dat mogelijk tijdens Rutte 4 of 5 de hele middenlaag van Nederland kapot zal zijn belast, zodat mogelijk enkel de duurdere en luxere shops in Antwerpen kunnen blijven profiteren. De middenlaag van Nederland zal dan inmiddels in woonkazernes zitten, zwaar onder de antidepressiva en heeft geen geld meer voor reizen, laat staan een auto. 
Er is een kans dat VVD en D66 stemmers hier echter niets van merken, want ze hebben immers prachtige woonkazernes laten inrichten door Hugo de Jonge voor het volk. Onze deerne van de munten Kaag  zou immers zeggen: "Wie zijn al die mensen?".
 
En dankzij het OMT is het feest nog veel groter vandaag. Want hullie brachten weer een advies uit aan een ambtenaar in Den Haag. Daarin melden zij doodleuk dat mondmaskers veel meer kwaliteit moeten hebben. En dat ze eigenlijk non stop opgezet moeten worden. Niet alleen binnen, maar ook steeds vaker buiten. Daarnaast worden allerlei avondklokken bekeken, maar deze mondkapjes lijken wel de ultieme test om de Nederlander over de rand te duwen. Wat staat er namelijk in de tekst van advies 137 (paid by the hour mensen!) dat echt shocking is? U moet bijvoorbeeld uw kapje altijd op, ook als u aan tafel zit in een restaurant of bar. Enkel als u een slok of een hap wilt nemen, mag u het een nanoseconde opzij schuiven. Tijdens het kauwen moet uw chirurgische kapje weer teruggeplaatst zijn. 
 
Nu zult u denken, tsja de restaurants zijn toch al dicht, dus niemand hoeft dat te doen. Alleen, er zijn nog meer zaken waaraan voldaan moet worden. En zoals de ECB helikoptergeld blijft printen om alle banken overeind te houden, zo print het OMT bij wijze van spreken een soort wisselgeld. De munten die zij voor ons printen zijn: avondlockdown, 2G of 1G samenleving, uitsluiting niet correct of tijdig geupdate vaccinburgers, kinderinenting, en nu ook het nieuwe soort geld: eten en drinken met kapje op. Hiermee rouletten zij over ons, maar de bank wint altijd. Rien ne va plus, zeg maar.
 
Hoogstwaarschijnlijk zal er een uitzondering gemaakt worden voor professionele sekswerkers, die tijdens het pijpen het kapje opzij mogen schuiven en bij het slikken deze ook terzijde mogen houden. Want het blijven professionals en die hebben altijd een streepje voor op u als burger. U zult waarschijnlijk thuis wel met kapje op de missionaris moeten doen. En er is vast nog een potje over voor wat gespecialiseerde BOA's die zich vooral op deze hoog besmettelijke omgangsvorm achter uw voordeur gaan specialiseren. Als u dit bizar vindt, denk dan nog eens na over wat uw heden geïnstalleerde minister Kuipers van volksvaccinatie zich tot gisteren veroorloofde. In zijn ziekenhuis kon u gewoon naar de fitnessruimte. Als medische professionals was er namelijk de uitzondering om wel naar de gym te mogen, terwijl u wel uw sportschoolabo moet betalen, maar niet mag bewegen in deze ruimte. En wie bepaalt wat de uitzonderingen zijn? U niet. De sportscholen wisten overigens niets over deze uitzonderingen, dus u hoeft zich niet te schamen dat u het ook niet wist. Een foutje, zoals De Jonge zou zeggen, mocht het zoals nu toch naar buiten komen.
 
 
Lang verhaal kort, als u dit normaal vindt, en acceptabel vindt, dan bent u hoogstwaarschijnlijk bang. Bang voor ziektes, bang voor anderen, bang vooral voor mensen die regels overtreden. Bange mensen kunnen nooit goede raadgevers zijn. Als het aan bange mensen lag, spraken we nu allemaal nog steeds Duits, om een Kabouter Pannekoekje te doen. Dat is een heel ander verhaal, maar de psychose werkt exact zo. 
 
Voor iedereen die niet bang is, en gewoon wil leven en daarbij op een menselijke manier rekening wil houden met elkaar, laten we de lijn nu trekken. Tot hier en niet verder. Wat is menselijk? Menselijk is allereerst dat als je je niet lekker voelt, dat je je afzondert. Menselijk is, dat als je weet dat je ongezond leeft, dus te dik bent of zwarte longen hebt, je daar iets aan gaat doen. Allereerst voor jezelf en dan voor anderen. Menselijk is, dat als je ouders van kinderen ziet die in de knel komen door deze achtbaan, dat je ze probeert te helpen. Menselijk is, dat als je weet dat er ondernemers zijn die helemaal kapot zijn gegaan of daar middenin zitten, dat je hen probeert te helpen. Menselijk is, dat je begrijpt dat er ook grote bedrijven zijn, multinationaal vaak, die zo enorm geprofiteerd hebben van deze crisis zonder dat ze een pay it forward doen naar de ondernemers die kapot zijn of worden gemaakt, dat je dit omkeert en lokaal gaat kopen. Kleinschalig. Denk aan de supermarkten die mede dankzij de crisis als paddestoelen uit de grond schieten in veel steden met nieuwe formules. Het is oneerlijk wat daar gebeurd is. Met terugwerkende kracht zou daar een correctie belasting of heffing moeten komen die naar de hard geraakte ondernemers gaat.
 
En wat helemaal menselijk is, is te begrijpen dat de beslissingen genomen worden door mensen die geen centje pijn gevoeld hebben. Hun salarissen kwamen gewoon door elke maand tijdens de crisis. En toch waagden zij het om bij veel ondernemers het brood uit de mond te stoten. Dat klopt niet. En als ultiem vernederende SM spel door het OMT moesten juist de hardst geraakte ondernemers ook nog als boa optreden door naar medische informatie van gasten te vragen, en werden zij ook als verkapt UWV ingezet om als "steun van de overheid" eigenlijk uitkeringen uit te betalen aan werknemers, terwijl hun hele business op zijn kop stond. In schril contrast staat dit tot supermarkten waar we tot heden nog nooit iets over onze medische status hoefden te melden en waar ook geen boa's verdekt opgesteld stonden achter een rek met Unox worstjes in blik om u te overvallen met controle.
 
Dit moet allemaal stoppen. Stop het nieuwe normaal. Doe zelf eens normaal!
Laten we weer leven en op een normale manier rekening houden met elkaar. 
 
Citaat uit advies van heden 1 januari 2022 door OMT onder leiding van Prof. dr. J.T. van Dissel Directeur CIb
 • In alle publieke binnenruimtes waar meerdere mensen van verschillende huishoudens bijeen komen of verblijven, ongeacht of er afstand kan worden gehouden, adviseert het OMT een medisch mondneusmasker te dragen door iedereen vanaf 13 jaar. Het gaat hierbij om een uitbreiding, waarbij continu maskergebruik wordt geadviseerd, ook wanneer iemand zit, met de uitzondering uiteraard voor als iemand eet/drinkt. Het gaat hierbij om de volgende situaties:

  bij evenementen binnen;
  o horeca;
  o culturele instellingen;

  o bedrijven en kantoorruimtes, behalve als er een beperkte en vaste bezetting is en de ventilatie volgens de norm is;

  o binnensportruimten, behalve als je sport. 


REACTIES

Er zijn nog geen reacties

Je moet Inloggen om te reageren

Gerelateerd nieuws

Waar is Ruud opeens gebleven bij VVD veiligheidscommissie?UITGELICHT

Waar is Ruud opeens gebleven bij VVD veiligheidscommissie?

januari 19, 2022

Nu woedt er op Twitter een ministormpje, waarbij blijkt dat er met de site van het VVD netwerk geklooid wordt…

Lees meer
Ab Osterhaus doet demo met type 2 mondkapje live op staatstv

Ab Osterhaus doet demo met type 2 mondkapje live op staatstv

januari 11, 2022

Ab Osterhaus demonstreet mondkapje type 2

Lees meer
Bruls is voorzitter veligheidsgebraad. Strak plan!

Bruls is voorzitter veligheidsgebraad. Strak plan!

januari 11, 2022

Bruls is voorzitter van het gebraad dat ons verder wil muilkorven.

Lees meer